Zakupione zostały krzesełka do jadalni szkolnej oraz regały na plecaki. Krzesła posiadają dostosowanie do różnego wzrostu dzieci.
W części pomieszczeń kuchni i zaplecza kuchennego oraz jadalni dokonane zostało odświeżenie ścian (dwukrotne
malowanie), są to następujące pomieszczenia: kuchnia, przygotowalnia i obieralnia, magazyn ogólny.
Pozostałe środki zostały wykorzystane na zakup nowoczesnego sprzętu niezbędnego w kuchni. Sprzęt, który Szkoła posiadała do tej pory był bardzo stary – np. piec miał 17 lat.
Na starym sprzęcie Szkoła miała trudności aby przygotować urozmaicone zdrowe posiłki, bogate w wartości odżywcze.
Dzięki nowym urządzeniom Szkoła jest w stanie przygotować więcej różnorodnych posiłków dla uczniów:
- przygotowanie posiłków w innej formie – gotowanie przy pomocy pary wodnej,
- zastosowanie w kuchni nowych przepisów,
- przygotowanie urozmaiconych posiłków zdrowych i bogatych w wartości odżywcze,
- przygotowywanie własnych produktów.